Det enkle er ofte det beste

I Damstua Barnehage henger det en Ukeplan i garderoben. Post it-lappene er byttet ut med en tavle som gir foreldrene oversikt.

- Før hang vi opp post-it lapper på barnas hyller når vi ville gi beskjeder til foreldrene. Ofte falt de ned i løpet av dagen og vi var av og til usikre på om beskjedene ble mottatt. Nå står beskjedene på en tavle i gangen istedenfor der hvert av barna har sin egen kolonne, forklarer Berit D. Huus som er styrer i Damstua Barnehage.

Skriver opp beskjeder
Damstua er en privat en-avdelingsbarnehage med 18 barn på Blommenholm i Bærum. Berit D. Huus har vært styrer her i 26 år.
- Det enkle er ofte det beste! Denne tavlen fungerer veldig godt for oss. Her skriver vi opp ukens planer, hvem som har bursdag, hvem som har sovet, hva foreldrene må huske på osv. Alle barna har hver sin kolonne der vi skriver inn beskjeder, f.eks. hvem som mangler bleier, hvem som trenger skiftetøy eller andre beskjeder foreldrene må huske på. Foreldrene kaster hver dag et blikk bort på tavlen når de alikevel står i garderoben for å hente barnet sitt, forklarer Berit.

Standardtavle til garderoben
Damstua Barnehage valgte å bestille en standardtavle til garderoben av Barnehageplan. De fikk navnet på barnehagen øverst på tavlen. Da de til enhver tid har 18 barn i barnehagen valgte de å ha 18 kolonner nedover, en til hver av barna. De ville ha en stilig tavle som passet til resten av interiøret og valgte grå farge på rubrikkene.

- Tavlen fungerer veldig bra, den er enkel og oversiktlig. Et godt hjelpemiddel for oss som jobber her, sier barnehagestyreren.